funds-of-funds-skipjack-encrypcurrency-skipjack-malaya

Dapatkan keuntungan pelaburan sebanyak 17200% setahun dengan FOF Skipjack

in Skipjack 340 views

Kali ini, Admin akan terangkan kepada anda semua bagaimana nak dapatkan keuntungan pelaburan melalui FOF Skipjack sebanyak 1400% sebulan atau 17200% setahun. Dan jangan risau ini bukan scam kerana Admin akan tunjukkan semua bukti, contoh case study dan jalan kerja satu-persatu untuk dapatkan nilai keuntungan FOF Skipjack sebanyak 17200% setahun tu. Teruskan bacaan anda.

 

Apa itu Funds of Funds (FOF) Skipjack?

Sebenarnya Admin dah terangkan banyak kali pasal skim FOF Skipjack ni. Tapi untuk  memahami dengan lebih mudah, skim FOF ini adalah salah satu skim yang pelaburan berbentuk Hedge Fund .Dengan tujuan supaya ia membolehkan pelabur mencapai kepelbagaian yang lebih besar melalui satu skim pelaburan. Kelebihan utamanya adalah ia dapat mengurangkan risiko untuk rugi besar di samping mendapatkan keuntungan yang sangat besar.

skim-FOF-Skipjack-malaya

Apakah  itu hedge fund?

Hedge Fund adalah dana pelaburan yang menyalurkan modal daripada “accredited investor” atau “pelabur institusi” kemudian melabur dalam pelbagai aset. Selalunya dengan menggunakan teknik pembinaan portfolio dan pengurusan risiko yang rumit. Juga, hanya mampu dilaksanakan olah pakar-pakar dalam pelaburan sahaja.

hedge-fund-skipjack-malaya

Apa syarat untuk invest dalam Hedge Fund?

Ada empat syarat utamanya. Iaitu seperti yang tertera dalam gambar di bawah.

syarat-fof-skipjack-malaya

 

Jadi, secara mudahnya Hedge Fund ini adalah tempat di mana orang-orang kaya sahaja melabur. Dan Hedge fund inilah dimana orang kaya jadi semakin kaya tanpa bekerja keras. Di sinilah mereka generate pasif income yang sangat banyak. Apa yang mereka buat adalah hanya melabur dalam Funds of Funds sahaja.

Bagaimana untuk dapatkan title accredited investor?

Untuk mendapatkan gelaran Accredited Investor, seseorang itu yang mempunyai sekurang-kurangnya gaji sebanyak RM1 juta setahun dan mereka ini harus declare cukai mereka kepada kerajaan. Senang cerita, jutawan sahaja yang boleh melabur dalam Hedge Fund.

Untuk pengetahuan anda semua juga, Hedge Fund tidak ada di Malaysia. Jadi, bagi anda yang ingin invest dalam Hedge Fund atau Funds of Funds ini, caranya hanya melalui Skipjack.

 

Apakah kelebihan FOF Skipjack?

Seperti yang saya terangkan di atas, untuk melabur dalam Hedge Fund ini, anda perlu melabur duit sekurang-kurangnya $100,000 USD ke dalam WALL STREET dan anda juga perlu sekurang-kurangnya mempunyai pendapatan RM 1 juta setahun.

Tetapu, JANGAN RISAU walaupun anda bukan JUTAWAN tapi nak invest macam seorang JUTAWAN kami akan tolong anda. Hal ini kerana, dengan FOF Skipjack ini, anda dapat juga melabur dalam Hedge Fund iaitu melalui FOF Skipjack tanpa memiliki tittle Accredited Investor.

Syaratnya anda hanya perlu melabur sekurang-kurangnya $20,000 USD untuk membeli 1 lot. Tapi disebabkan $20,000 USD masih terlalu banyak, E Fortune Network kurangkan lagi nilai investment kepada minimum $1000 USD untuk setiap 1 unit FOF Skipjack.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh baca di gambar di bawah:

kelebihan-FOF-skipjack-malaya

 

Dimana Dime Anda akan dilaburkan?

Soalan ini sering kali ditanya kalau kita nak invest mana-mana pun. Lebih-lebih lagi, setiap Hedge Fund akan anda cara dan style mereka yang tersendiri untuk melabur duit kita sebagai investors.  Dan mengikut pengetahuan kami, Dime akan dilaburkan dalam Morgan Stanley Capital International (MSCI).

Yang hebatnya pasal MSCI ini adalah mereka menyediakan lebih daripada 190,000 indeks yang konsisten dan diguna pakai oleh kebanyakan pelabur di seluruh dunia. Malah, MSCI jugak telah menjadi benchmark kepada “global quity portfolio”. Jadi, MSCI ini bukanlah calang-calang tempat untuk dilaburkan. Tempat yang terkenal di seluruh dunia dan diakui kehebatan mereka.

benchmark-MSCI-skipjack-malaya

Untuk melihat graph benchmark yang telah dibuat oleh MSCI, sila rujuk di gambar di bawah:

MSCI-benchmark-chart-skipjack-malaya

Case Study pelaburan melalui FOF Skipjack – keuntungan 17200% setahun.

 

Case study pelaburan FOF Skipjack selama 1 tahun.

1. Katakan, pada awal tahun PERTAMA iaitu pada Dec 2018. ANDA melabur sebanyak $20,000 USD bersamaan 5000 Dime(1 dime = 4 USD) dengan FOF skipjack. Jadi, ANDA akan mendapat 1 lot dalam Hedge Fund Skipjack.

 

2. Seterusnya, pihak Skipjack menjangkakan pada DEC 2018, 50,000,000 Dimes akan berjaya dijual dan Dime pula bernilai sebanyak $10 USD setiap satu. Jadi, total nilai Hedge Fund sebelum mula berdagang adalah sebanyak $500 million USD. Sila rujuk gambar di bawah.

tahun-1-Fof-skipjack-malaya

 

3. Kemudian, pada tahun DEC 2019 pula, nilai Hedge Fund akan bertambah sebanyak 66%. Jadinya, daripada $500 million USD, nilai Hedge Fund  Skipjack yang baru akan menjadi $830 million USD selepas ditambah 66%. Dan Anda yang melabur sebanyak 1 lot tadi juga akan mendapatkan keuntungan sebanyak 66% daripada 1 lot yang dibeli.

skipjack-dime-price-analysis-skipjack-malaya

 

4. Tapi, keuntungan 66% itu adalah paling sikit atau “worst case scenario” kerana pihak Skipjack ambil minimum untung sahaja ini. Walaupun sebenarnya 66% keuntungan itu sudah banyak dah sebenarnya. Justeru, disebabkan anda hanya melabur sebanyak 20,000 USD daripada 500 Juta USD, ANDA hanya mempuyai share sebanyak 0.004% iaitu hasil bahagi nilai $ 20,000/ $ 500 million USD.

 

Jadi, keuntungan yang anda akan terima sekarang adalah 0.004% x 830 million USD (nilai hedge fund setelah keuntungan 66% dalam masa setahun) iaitu sebanyak  $3.32 Million USD. Bayangkanlah, anda hanya melabur 20,000 USD tapi dapat balik keuntungan selepas setahun sebanyak $3.32 juta USD. Berbaloi tak?

Sangatlah berbaloi. Lihat rajah di bawah untuk melihat keuntungan yang ANDA bakal dapat dalam bentuk graph.

 

 

5. Tapi, bukan itu sahaja, kerana anda akan dapat  lagi keuntungan FOF Skipjack disebabkan oleh harga Dime yang meningkat daripada 10 USD per Dime kepada 300 USD per Dime mengikut anggaran analisis Skipjack di UK. Sila rujuk rajah di bawah untuk melihat prediksi mereka.

price-forecast-skipjack-malaya

Jadinya anda yang sebelum ini sudah membeli dan melabur sebanyak 5000 Dime dalam FOF Skipjack tadi akan mempunyai nilai Dime sebanyak $1.5 juta USD iaitu 5000 Dime* 300 USD.

 

6. Akhir sekali, jumlah keutungan yang anda akan terima melalui FOF Skipjack adalah sebanyak 17200% untuk setahun atau 1400% sebulan. Manakala, jumlah keuntungan kasar yang ANDA bakal dapat pula adalah sebanyak 4.82 juta USD (3.32juta USD + 1.5 juta USD ) sebelum ditolak Manager Fees:

  • 3.32 juta USD dapat daripada keuntungan 66% daripada keuntungan Hedge Fund.
  • 1.5 juta USD dapat daripada keuntungan nilai Dime yang meningkat daripada $10USD kepada $300 USD.
  • Total 4.82 Juta USD.

 

7. Selepas ditolak Manager Fee sebanyak 28.175% anda akan mendapat keuntungan bersih sebanyak 3.44 juta USD. Walaunpu peratus Manager Fee memang banyak tapi ANDA untung lagi banyak. It’s a win win situation.

 

 

Case study pelaburan bersama FOF Skipjack selama 3 tahun.

1. Pengiraan dan penjelasan pelaburan selama 3 tahun sama sahaja seperti melabur selama 1 tahun. Yang bezanya cuma pada nilai keuntungannya. iaitu ANDA akan mendapatkan keuntungan kasar sebanyak 64 juta USD. Setelah ditolak manager fee,untung bersih anda adalah sebanyak 46 juta USD atau dalam peratus keuntungan anda akan terima sebanyak 230,000%.

 

2. Peratus keuntungan bulanan pula adalah sebanyak 6400%.  Persoalannya, mana nak dapat untung bersih macam ni. Mutual fund kat Malaysia ni pun paling tinggi dapat 35% habis-habis. Takkan dapat untung bersih investment 17200% atau 230000%.

 

Kesimpulannya, jangan lepaskan peluang untuk jadi kaya-raya melalui FOF Skipjack. Sebenarnya inilah rahsia bank-bank buat duit dan juga rahsia orang kaya jadi semakin kaya. Hal ini kerana, mereka selalui melabur dan fikir macam mana nak dapat duit lagi daripada duit yang sedia ada ini. Manakala, orang sederhana pula, asyik fikir nak habiskan duit je. Patutlah tak kaya-kaya.

“Before you can become a millionaire, you must learn to think like one. You must learn how to motivate yourself to counter fear with courage.” —Thomas J. Stanley

 

Apa yang anda perlu lakukan untuk dapatkan keuntungan 17200% setahun?

Belajar-Buat-Duit-Mcm-Orang-Kaya-Skipjack-Malaya

Jangan LEPASKAN peluang keemasan anda. Peluang anda untuk “retired young and retired rich” sudah didepan mata. Apa yang anda tunggu lagi? Ada jalan senang nak buat duit, kenapa nak guna jalan susah. Kita follow je trick orang kaya buat duit sambil tido ni.

Siapa serius betul nak BELAJAR cara invest di Wall Street macam orang-orang kaya selalau buat. Terus contact Admin atau WHATSAPP Admin di SINI sekarang untuk join pelaburan Funds of Funds Skipjack.

Nanti Admin akan set up face to face meeting untuk explain satu per satu pasal Funds of Funds Skipjack ini. Tahulah Admin nak guide macam mana nanti. Kalau betul nak ubah ekonomi hidup terus WHATSAPP sekarang.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from Skipjack

Go to Top