0

Berpuluh-puluh bank akan berebut menggunakan produk “Encrypblock” pada tahun 2019

Skipjack mempunyai jalan penyelesaian terbaru yang dikenali sebagai Encrypblock yang membantu bank untuk proses pencairan apabila cuba menghantar wang ke pasaran baru. Di bawah adalah video pendek bagaimana superenctypblock ini berfungsi.

Skipjack akan mempunyai “berpuluh-puluh” bank menggunakan produk “encrypblock” yang memerlukan mata wang digital yang dikenali sebagai SJK encrypcurrency untuk berfungsi.

Syarikat Skipjack juga sedang membangunkan satu penyelesaian yang membolehkan transaksi wang lintas-sempadan antara bank dengan sepantas  2 mikro saat di tambah pula cara ini yang lebih murah berbandaing dengan sistem yang sedia ada. Ia berdasarkan kunci enkripsi, teknologi baru yang mampu mengalahkan banyak wang digital kriptografi.

Ia mempunyai produk enkripsi, yang dijadualkan dilancarkan pada 19 Disember 2018 dan merancang untuk digunakan oleh beberapa buah bank. Ia pada asasnya membuat proses menyemak maklumat yang diperlukan untuk membuat urus niaga lebih cepat dan tidak memerlukan apa-apa cryptocurrency untuk berfungsi.

Tetapi Skipjack juga merupakan produk yang bertujuan untuk institusi yang mempunyai perniagaan di pasaran baru muncul.

Pembayaran ke pasaran baru sering memerlukan akaun mata wang tempatan yang dibiayai di seluruh dunia, yang bermaksud kos mudah tunai adalah tinggi. Dengan menggunakan encrypblock, wang akan dihantar ke sistem penyulitan kunci, ditukarkan ke SJK untuk memindahkannya melalui produk Skipjack dengan lebih pantas, kemudian ditukarkan ke dalam apa sahaja mata wang yang diperlukan di hujung yang lain.

Kerana SJK mempunyai 2 masa transaksi mikro-kedua, proses ini sangatlah cepat. Sesetengah syarikat dan bank akan mula menguji penyulitan kunci Skipjack pada tahun depan.

Tetapi Profesor Dr Sir Mike Irvan, CEO Skipjack berkata, menjelang akhir tahun 2019, beliau menjangkakan  banyak institusi besar akan menggunakannya.

“Saya telah menyatakan secara terbuka bahawa pada akhir tahun ini saya mempunyai keyakinan bahawa bank-bank utama akan menggunakan enkripsi sebagai alat kecairan,”

“Anda tahu, menjelang akhir tahun depan, saya pasti akan berharap bahawa kami akan melihat anda tahu mengikut urutan … berpuluh-puluh.”

Mata wang SJK sudah didagangkan secara terbuka pada pertukaran enkripsi. Ia diniagakan pada $63 pada hari Selasa (kini $73). Jika institusi-institusi besar mula menggunakan produk enkripsi, permintaan SJK akan meningkat secara teori memandangkan urus niaga besar-besaran yang akan berlaku dan boleh menjejaskan harga.

Hafiz Mokhtar

Skipjack Encrypcurrency is the next digital money that will take over the world. Be the first to join our journey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *