0

Cara untuk Cash Out Crypto atau Dimes melalui Exchanger

Kenapa prosesnya begitu rumit?

Jangan risau kerana post ini adalah berkaitan panduan untuk cash out Dimes atau wang kripto anda melalui exchanger. Pertama sekali, ada dua syarat yang anda perlu patuhi untuk cash out duit digital anda:

 

Rule 1.

Semua mata wang digital diklasifikasikan sebagai aset dan semua aset adalah tertakluk kepada keadaan pasaran setiap negara menjadi cair. Sekiranya ada permintaan perdagangan pasaran akan bergerak dan naik. Sekiranya permintaan pasaran dijual, harga akan turun. Oleh itu, bekalan dan permintaan di pasaran menentukan harga dan kecairan mata wang digital anda.

 

Rule 2.

Sekiranya pasaran bergerak dengan baik, anda mesti melihat syarat-syarat di bawah:

 

Cash Out melalui Bank:

Dewasa kini, banyak bank di seluruh dunia sedang meneroka dan menggunakan teknologi Blockchain. Walau bagaimanapun, majoriti bank masih sangat konvensional, dan walaupun menggunakan teknologi Blockchain, namun mereka benar-benar tidak suka dikaitkan dengan apa-apa mata wang kripto.

skipjack-encrypcurrency-skipjack-malaya

Untuk wang maya baru seperti mata wang enkripsi juga masih terlalu baru untuk semua bank di dunia. Tapi kita hanya tunggu masa sahaja sehingga mereka tahu betapa hebatnya teknologi Skipjack kami.

 

Malah, lebih banyak bank di seluruh dunia enggan melayani perniagaan yang berkaitan dengan cryptocurrency. Ketua bank terbesar di dunia telah melabelkan cryptocurrencies sebagai penipuan.

 

Dan walaupun anda berjaya mencari bank yang tidak menolak untuk bekerja dengan perniagaan anda, anda perlu bersedia untuk berbulan-bulan perbincangan undang-undang dan pemfailan kerja kertas dan pemfailan cukai.

 

Hak ini kerana, bank akan memerlukan anda mematuhi dasar Anti Pencucian Wang (AML) dan Tahu Pelanggan (KYC) termasuk pemfailan cukai anda.

 

Jadi, wakil bank akan menghubungi anda untuk selidik dan mengetahui dengan tepat bagaimana ‘bersih’ dana anda itu. Mereka juga akan menanyakan soalan mengenai Sumber Dana Anda (SOF) dan Sumber Kekayaan Anda(SOW) sebelum anda boleh mengeluarkan wang digital anda .

 

Kemungkinan besar, anda perlu mengesahkan hampir semua sumbangan, tidak kira betapa besar atau kecil di mana anda memperoleh mata wang digital ini.

 

Walaupun selepas anda melakukan semua itu dan berjaya membuat akaun, anda akan sentiasa mempunyai ancaman akaun yang ditutup jika bank atau bursa berasa mencurigakan tentang anda.

 

Sesetengah sumber dana yang mencurigakan atau KYC dan pemfailan cukai tidak lama lagi mungkin menyebabkan akaun anda ditutup dan urus niaga anda dilaporkan sebagai mencurigakan dan berpotensi penipuan.

 

Cash Out Melalui Exchanger.

Cash out melalui Exchanger adalah satu cerita yang berbeza, tetapi ia sama rumit seperti bank. Sebagai permulaan, anda biasanya perlu mempunyai akaun bank yang dikaitkan dengan profil anda untuk dapat menarik balik dana dari bursa. Juga, anda mesti mematuhi semua KYC, data bank, AML dan pemfailan cukai.

 

Akhirnya, selepas tempoh pengesahan yang lama oleh Exchanger anda, anda perlu membuat perdamaian anda dengan masa menunggu yang lama dan anda mesti menghadapi bayaran urusniaga yang tinggi.

 

Kemudian, tentu saja, terdapat halangan mencari pertukaran yang sesuai dan dipercayai yang beroperasi di mata wang fiat tempatan anda dan sah di bidang kuasa anda.

 

Seperti biasa, kami memberi amaran kepada anda untuk tidak menyimpan wang anda dalam dompet yang disediakan oleh Exchnager. Ingat, anda tidak pernah mengawal dompet itu. Terdapat banyak contoh client yang kehilangan semua wang yang disimpan pada Exchnager atau Exchanger melarikan diri dengan dana orang ramai.

 

 

Cashing out small amounts.

comparison-between-superencrypblock-skipjack-malaya

Cubaan untuk mengeluarkan kesemua mata wang digital yang anda baru sahaja peroleh akan menjadi mimpi buruk anda. Hal ini kerana,  perbuatan ini akan menyebabkan anda menimbulkan banyak kecurigaan dan kemungkinan besar menyebabkan akaun anda disiasat oleh pihak berkuasa. Strategi terbaik di sini akan melunaskan jumlah kecil sahaja yang anda perlukan setiap bulan.

 

Terdapat beberapa cara untuk mengenainya:

  1. Menjual jumlah kecil crypto atau dimes sahaja yang diperlukan dalam Exchnager yang sesuai dan menarik balik fiat bersamaan dengan akaun bank.
  2. Gunakan pertukaran peer-to-peer seperti LocalBitcoins dan LocalEthereum, atau salah satu daripada banyak pilihan serupa yang tersedia dalam talian untuk bursa dimes.
  3. Menggunakan pemproses pembayaran yang membolehkan cryptocurrency atau dimes ke pembayaran akaun bank untuk sewa, yuran guaman dan pendapatan dan melangkau membuka akaun bank sama sekali. Sebagai contoh: CoinPayments, SpectroCoin, SpicePay, dan banyak lagi.
  4. Dapatkan diri anda Visa atau MasterCard prabayar yang anda boleh top-up dengan cryptocurrency atau dimes (mungkin ADOIpay ketika melancarkan september dalam pembayaran mudah alih) dan menggunakannya untuk membayar secara dalam talian dan offline di kedai-kedai batu bata dan menggunakan mana-mana Point of Sale (POS) . Untuk crypto, Anda boleh mendapatkan salah satu dari mereka melalui Monaco, TenX, Bitwala dan lain-lain.
  5. Sebagai alternatif, anda boleh membayar bil atau penyedia perkhidmatan anda di dalam cryptocurrency dan memberi mereka arahan mengenai cara mengeluarkan wang dalam fiat. Ini, tentu saja, perlu dipersetujui terlebih dahulu.

Dengan erti kata lain adalah, anda menggunakan Dime atau mata wang kripto dalam kehidupan seharian anda dan menjadikannya sebagai mata wang utama bagi anda. Walaupun, anda tidak cash out duit anda secara tunai, ia tidak bermakna anda tidak dapat menggunakannya.

 

 

Cashing out big amounts.

Setakat ini, tiada penyelesaian utama untuk mengeluarkan sejumlah besar dana yang anda dapat dari crypto atau dimes melalui keuntungan ICO atau yang lain.

 

Walau bagaimanapun, Bitwala kini sedang membina platform yang sepatutnya menawarkan ‘pengalaman perbankan yang menggabungkan dunia crypto dan fiat’.

 

Sebagai alternatif, di sini adalah senarai (agak kecil) negara dengan sikap yang umumnya positif kepada anda untuk membuka akaun bank yang akan bersedia untuk memberikan anda akaun bank untuk keperluan anda:

  • Singapura
  • Switzerland
  • Pulau Cayman

 

P.S. Nantikan, pelancaran ICO, MT5  Exchanger dan Adoi App secara official di Singapore.

Hafiz Mokhtar

Skipjack Encrypcurrency is the next digital money that will take over the world. Be the first to join our journey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *